Gyöngytyúkmell carbonara gnocchival - Recept

A magyar gasztronómiában is régóta ismert gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének, az idei Bocuse d’Or húsételének fő témája. Az igen kedvelt szárnyas étellé vált baromfinak a húsa kiváló és nagyon egészséges.

Hozzávalók

  • 4 db fél, bőrös gyöngytyúkmell
  • tengeri só
  • olaj
  • vaj

A körethez

  • 1 csomag friss gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • tengeri só

Elkészítés

A gyöngytyúkmellet besózzuk, és kevés olajon a bőrös felét ropogósra sütjük, majd diónyi vajat teszünk a tetejére, 160 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc alatt készre sütjük. A szalonnát kockára vágjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk. Felöntjük másfél dl tejszínnel, ízesítjük kevés szerecsendióval, és beleforgatjuk a frissen kifőzött gnocchit. A maradék tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, és a tűzről lehúzott tésztával elkeverjük. Ha szükséges megsózzuk, végül a megsütött gyöngytyúk mellel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Forrás: Bereznay Tamás - Metro

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle