Citromos-parmezános csirke spárgával - Tavaszi ízek
Végre itt a spárgaszezon! Mi már alig vártuk, hogy újra elkészíthessük kedvenc fogásainkat ebből a finom zöldségből. Cikkünkben ezúttal egy csirkemelles receptet hoztunk, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 600 g bőr nélküli csirkemell
- 400 g spárga
- 1/3 csésze liszt
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 csésze reszelt parmezán
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1/2 tk fokhagymapor
- 3-4 citrom
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek méz
- só, bors
Elkészítés
Egy lapos tálban keverjük el a zsemlemorzsát a parmezánnal, a szárított petrezselyemmel, a fokhagymaporral és egy kis sóval, borssal, egy másikban pedig 1-2 teáskanál citromhéjat 4-5 evőkanál citromlével, zúzott fokhagymával és 5 evőkanál olvasztott vajjal. A csirkemelleket elsőként forgassuk bele a lisztbe, majd a citromleves, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ha bepaníroztuk a húst, tegyük egy tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ekkor fordítsuk meg és tegyük mellé a megtisztított spárgát is. A spárgára öntsük a maradék citromleves keveréket, a húsra pedig azt, ami a zsemlemorzsás keverékből megmaradt. Süssük tovább, míg meg nem puhul a hús, végül keverjünk el 3 evőkanál olvasztott vajat 3 evőkanál citromlével, 3 evőkanál olívolajjal és szintén 3 evőkanál mézzel, majd ha kivettük a húst a sütőből, csorgassuk az egészet a tetejére.