Citromos-parmezános csirke spárgával - Tavaszi ízek

Végre itt a spárgaszezon! Mi már alig vártuk, hogy újra elkészíthessük kedvenc fogásainkat ebből a finom zöldségből. Cikkünkben ezúttal egy csirkemelles receptet hoztunk, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

  • 600 g bőr nélküli csirkemell
  • 400 g spárga
  • 1/3 csésze liszt
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 3-4 citrom
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 1/2 csésze olvasztott vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek méz
  • só, bors

Elkészítés

Egy lapos tálban keverjük el a zsemlemorzsát a parmezánnal, a szárított petrezselyemmel, a fokhagymaporral és egy kis sóval, borssal, egy másikban pedig 1-2 teáskanál citromhéjat 4-5 evőkanál citromlével, zúzott fokhagymával és 5 evőkanál olvasztott vajjal. A csirkemelleket elsőként forgassuk bele a lisztbe, majd a citromleves, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ha bepaníroztuk a húst, tegyük egy tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ekkor fordítsuk meg és tegyük mellé a megtisztított spárgát is. A spárgára öntsük a maradék citromleves keveréket, a húsra pedig azt, ami a zsemlemorzsás keverékből megmaradt. Süssük tovább, míg meg nem puhul a hús, végül keverjünk el 3 evőkanál olvasztott vajat 3 evőkanál citromlével, 3 evőkanál olívolajjal és szintén 3 evőkanál mézzel, majd ha kivettük a húst a sütőből, csorgassuk az egészet a tetejére.

Fotó: amazonaws.com

Oldalak

Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!