Citromos fügelekvár - Recept

A lekvárkészítés nem nagy ördöngösség, és milyen jó is reggelente a házilag készített finomsággal és friss kenyérrel indítani a napot!

Hozzávalók

  • 2,5 kg érett füge
  • 1,5 kg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db citrom

Elkészítés

Vágjuk fel a fügét, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a gyömbért, a fahéjat, valamint a citromok levét és lereszelt héját. Keverjük össze jó alaposan és hagyjuk állni 1 órán keresztül. Eközben keverjük át többször is. Miután jól összeértek az ízek, tegyük fel főni és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 1 óráig főzzük, amíg lekvárszerű nem lesz. Amikor kellően sűrű, merjük bele a lekvárt előzőleg már alaposan kimosott befőttesüvegekbe. Az üvegek tetejét zárjuk le csavaros fedővel, vagy celofánnal, majd tegyük szárazdunsztba, amíg teljesen ki nem hűl.

Ezt is ajánljuk: Fügével töltött pulykamell diós bundában - Katt ide!

Fotó: ruchikrandhap.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.