Burgonyás-sajtos ropi - Otthoni sütögetés

A házi készítésű sütemények, pékáruk vagy rágcsálnivalók valahogy mindig másmilyen ízűre sikerednek, mint a boltban készültek. Mindenképp jobbak és finomabbak. Nézzük meg hogyan kell otthon ropit készíteni!
Hozzávalók
- 40 dkg tört burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- só ízlés szerint
- tojás a kenéshez
- tetejére sajt, de lehet szezámmag vagy só is
Elkészítés
Először minden hozzávalót egybegyúrunk egy tésztává, majd hagyjuk legalább 30 percet pihenni. Pihentetés után szakítunk a tésztából és kinyújtjuk őket. Bekenjük tojással, rászórjuk a sajtot, szezámmagot vagy sót és csíkokra vágjuk. Ezután megsütjük 200 fokon kb. 15-20 percig.
Igazi házi készítésű, ropogós ropit kapunk! Remek reggelinek és nasinak egyaránt, mely mellé fogyaszthatunk bármilyen szószt – ketchup, majonéz, tejföl, tartár - ízlés szerint. De edzés előtt is kiváló, ha kevés az időnk, egy kevéske ropi nem árt, hiszen alacsony a szénhidráttartalma.




























