Tárkonyos-zelleres csirkesaláta - Igazi finomság
Egy finom salátának sosem lehet ellenállni, főleg ha van benne csirkehús is, amely még pikánsabbá teszi az egészséges ételt.
Hozzávalók (2 személyre)
- 20 dkg főtt csirkemellfilé
- 2 levél római saláta
- 1 db zellerszál
- 1 evőkanál citromlé
- ½ evőkanál frissen aprított tárkony
- ¼ kígyóuborka
- ½ gerezd fokhagyma
- ½ evőkanál szezámmag
- ¾ dl tejföl
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Először az összevágott csirkemellfilét összekeverjük a vékonyra vágott zellerrel, a tárkonnyal és a citromlével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a kígyóuborkát lereszeljük és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint megsózzuk. Végül a salátaleveleket tányérokra helyezzük, ráöntjük a a fokhagymás-tejfölös uborkát, utána pedig a csirkés keveréket, majd megszórjuk szezámmaggal.
Kiváló reggeli és vacsora pirítóssal!
Ha pedig mindened a csirkés saláta, kóstold meg az almás-diós saláta receptünket csirkemell kockákkal!