Recept

Bécsi túrótorta - Egyszerűen fantasztikus

Ennél a túrótortánál nincsen finomabb! Próbáld ki, hogy megtudd mennyire ízletes!

Hozzávalók:
Tésztához:

  • ½ kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 23 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • csipet só

Töltelékhez:

  • ¾ kg túró
  • 22,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 8 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája a bekenéshez
  • porcukor a beszóráshoz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. ¾ órán át a hűtőben pihentetjük.
A kézmeleg vajat porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót, és a keményítőt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába.
A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük.
40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük. (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses)
A sütési idő kb. 70 perc. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és porcukorral megszórjuk.
 

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók:
Tésztához:

  • ½ kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 23 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • csipet só

Töltelékhez:

  • ¾ kg túró
  • 22,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 8 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája a bekenéshez
  • porcukor a beszóráshoz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. ¾ órán át a hűtőben pihentetjük.
A kézmeleg vajat porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót, és a keményítőt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába.
A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük.
40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük. (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses)
A sütési idő kb. 70 perc. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és porcukorral megszórjuk.
 

Oldalak

Recept
Lifestyle
Épp úgy indult ez a nap, mint oly sok hasonló, amelyiken esküvőt tartanak.
Egészség
A megfelelő folyadékbevitel alapvető, de nem mindegy, mit iszunk. Egyes italok – főleg az üdítők – hosszú távon komoly károkat okozhatnak.
Lifestyle
Új perspektívát adhat a Halaknak egy meglepő felismerés. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűz előre tudni fogja, mikor és hogyan csináljon pénzt. Heti horoszkóp.
Sztárok
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy Vilmos herceg és Katalin házassága mögött jóval szigorúbb megállapodás áll, mint azt bárki gondolná. Most pedig ismét előkerült két különös pont, amelyekhez...
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...