Banános-csokis bonbon mogyorókrémmel - Mennyei édesség

Szereted a banánt és a csokit is? Készíts desszertet a kettő kombinációjából! Mutatunk egy szuper receptet, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 3 banán
  • 1/2 csésze mogyoróvaj
  • 10 dkg csokoládépasztilla
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1/3 csésze apróra vágott pörkölt mogyoró

Elkészítés

A banánt hámozzuk meg és vágjuk nagyjából fél centiméter vastagságú szeletekre. A szeletek felére kiskanállal tegyünk egy kis mogyoróvajat (amit akár házilag is elkészíthetünk), majd illesszük rá a másik szelet banánt, mintha kis szendvicsek lennének. Vegyünk elő jégkrémhez használt pálcikákat vagy fogpiszkálót és szórjuk bele a közepükbe. Helyezzük el a bonbonokat egy tálcán, és fél órára tegyük mélyhűtőbe, hogy megdermedjen. Közben a csokoládét tegyük egy tálba a kókuszolajjal együtt és gőz fölött olvasszuk fel. Ha felolvadt, oszlassuk el a csokoládét a bonbonokon, majd szórjuk meg az egészet aprított mogyoróval. Fogyasztásig tartsuk mélyhűtőben.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thedessertchronicles.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!