Baklava - Recept
Ennek az isteni török édességnek mindenki a rajongója lesz, aki szereti a mézes süteményeket.
Hozzávalók
- 25 dkg darált dió
- 12,5 dkg vaj
- 2,5 dl méz
- 2 csomag réteslap
- 2 dkg vaj
- mézes sütemény fűszerkeverék
Elkészítés
Keverjük habosra a darált diót, a mézet, a vajat és tegyün hozzá egy csipetnyit a mézes sütemény fűszerkeverékből. Ezután béleljük ki egy közepes nagyságú tepsi alját három réteslappal, majd kenjünk rá egy keveset a diós-mézes masszából. Erre helyezzünk egy réteslapot, amire ismét kenjünk a masszából. Ezt addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy réteslap kerüljön, amit végül olvasztott vajjal locsoljunk meg. Végül az előmelegített, forró sütőben, közepes lángon süssük készre. Forrón vágjuk fel és melegen tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!