Recept

Almás pite - Isteni kényeztetés

Ezt a klasszikus süteményt kissé bonyolult elkészíteni, de igazán megéri, hiszen nagyon finom.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 g zsír/vaj
  • 500 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 5 evőkanál cukor
  • 2kg alma
  • zsemlemorzsa
  • darált dió
  • fahéj
  • mazsola

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a zsiradékot összekeverjük, majd mehet bele a tojás. Ha nehezen áll össze, akkor adhatunk hozzá egy kis tejfölt. Gyúrjunk belőle egy nagy gombócot, majd osszuk 2 részre. Kenjük ki a tepsit zsírral vagy vajjal, és nyújtsuk ki a két lapot. Kb. 5mm vastagak legyenek. Óvatosan tegyük a kikent tepsibe az egyik tésztalapot. Ha kilyukad, egyáltalán nem baj, de mindenképp foltozzuk be, hiszen amúgy kifolyik majd belőle a töltelék.
Pucoljuk meg az almákat és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük bele az összes hozzávalót és helezzük az alsó lapra. Ezután jöhet rá a legfelső réteg és már kész is. 180 fokon süssük fél óráig, de mielőtt betesszük, feltétlenül szurkáljuk meg villával a tetejét.

Egy gombóc vanília fagyival tálaljuk!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 g zsír/vaj
  • 500 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 5 evőkanál cukor
  • 2kg alma
  • zsemlemorzsa
  • darált dió
  • fahéj
  • mazsola

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a zsiradékot összekeverjük, majd mehet bele a tojás. Ha nehezen áll össze, akkor adhatunk hozzá egy kis tejfölt. Gyúrjunk belőle egy nagy gombócot, majd osszuk 2 részre. Kenjük ki a tepsit zsírral vagy vajjal, és nyújtsuk ki a két lapot. Kb. 5mm vastagak legyenek. Óvatosan tegyük a kikent tepsibe az egyik tésztalapot. Ha kilyukad, egyáltalán nem baj, de mindenképp foltozzuk be, hiszen amúgy kifolyik majd belőle a töltelék.
Pucoljuk meg az almákat és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük bele az összes hozzávalót és helezzük az alsó lapra. Ezután jöhet rá a legfelső réteg és már kész is. 180 fokon süssük fél óráig, de mielőtt betesszük, feltétlenül szurkáljuk meg villával a tetejét.

Egy gombóc vanília fagyival tálaljuk!

Oldalak

Recept
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.