Gulyásleves - A magyar konyha remeke
Nincs magyar ember, aki ne evett volna valaha gulyáslevest. Tökéletes ízvilágának köszönhetően külföldön is nagy népszerűségnek örvend.
Hozzávalók:
- 30 dkg marha- vagy sertéshús
- 15 dkg leveszöldség
- 50 dkg burgonya
- Hagyma
- Só
- Pirospaprika
- Köménymag
- Babérlevél
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük és olajon megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát és a húst is. Megsózzuk, és annyi vizet teszünk rá, hogy épp elfedje. A leveszöldséget megpucoljuk, majd ha már a hús puhulni kezd, beletesszük. A kockára vágott krumplit akkor tesszük bele, ha a hús már majdnem kész. Lassú tűzön puhára főzzük és beletesszük a paprikát, a babérlevelet és ízlés szerint a köménymagot. 10-15 perc elteltével, illetve ha megpuhult a krumpli elkészült a levesünk.
Szedjünk egy tálba a levesből, szórjunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egy szelet kenyérrel tálaljuk.