Gulyásleves - A magyar konyha remeke

Nincs magyar ember, aki ne evett volna valaha gulyáslevest. Tökéletes ízvilágának köszönhetően külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha- vagy sertéshús
  • 15 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya
  • Hagyma
  • Pirospaprika
  • Köménymag
  • Babérlevél
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük és olajon megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát és a húst is. Megsózzuk, és annyi vizet teszünk rá, hogy épp elfedje. A leveszöldséget megpucoljuk, majd ha már a hús puhulni kezd, beletesszük. A kockára vágott krumplit akkor tesszük bele, ha a hús már majdnem kész. Lassú tűzön puhára főzzük és beletesszük a paprikát, a babérlevelet és ízlés szerint a köménymagot. 10-15 perc elteltével, illetve ha megpuhult a krumpli elkészült a levesünk.

Szedjünk egy tálba a levesből, szórjunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egy szelet kenyérrel tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.