Lifestyle

Tegyél babérlevelet a lisztbe és a száraz rizs közé: elképesztő dolgot fogsz tapasztalni

Ha van otthon néhány régi babérleveled, amit már nem használsz a főzéshez, mégsem szeretnéd kidobni a fűszert, akkor tedd bele a liszt- vagy rizstároló edényedbe - hogy miért jó, ha ezt csinálod, azt cikkünkből megtudhatod.

Babérlevéllel a kártevők ellen

A babérlevél egy aromás fűszer, amit gyakran használunk otthon a konyhában főzés során, hogy kellemes ízt és illatot adjunk ételeinknek, például a leveseknek, a húsoknak vagy épp a különböző szószoknak. Emellett a babérlevélnek szervezetünkre nézve is rendkívül sok a pozitív hatása: gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, így egyesek gyógyászati célokra is alkalmazzák, például emésztési problémák kezelésére vagy épp bőrirritáció enyhítésére. De van még egy hasznos módja a felhasználásának: néhány régi babérlevél a liszt vagy rizs közé téve csodát is tehet az alapélelmiszerekkel, ugyanis távol tart tőlük egy bizonyos kártékony élőlényt - galériánkban olvashatod a részleteket!

A zsizsik a gabonafélék leggyakoribb kártevője, és bár pici, ártatlannak tűnő élőlényről van szó, nyilvánvalóan senki sem szeretne vele találkozni a lisztben, a rizsben vagy épp a búzadarában főzés előtt. A babérlevél ebben lehet a segítségünkre.
Kattints a további képekért!

Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...