Ezeket az ételeket soha nem szabadna a spájzban tárolni: kevesen tudják, de valójában a hűtőben a helyük!
Fogadjunk, hogy eddig, mint sokan mások úgy te is rosszul csináltad, és olyan élelmiszerek lapulnak az éléskamrádban, melyeknek valójában nem ott a helyük, hanem a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban.
Gondoltad volna?
A különböző élelmiszerek tárolása nem egyszerű feladat, hiszen sokfajta étel és ital létezik, melyeknek mind más az igényük, így a rendszerezés is bonyolult, hiszen az eltarthatóság érdekében alaposan át kell gondolni, mit és hová teszünk. Ha ugyanis valamilyen ételt a kamrába rakunk, aminek valójában nem is ott lenne a helye, az könnyedén megromolhat, vagy szimplán megváltozhat a finomság állaga és az íze, így pedig már nem szívesen fogyasztja az ember az adott dolgot. Sokak kedvenc tárolóhelyisége a lakásban azonban a mai napig a spájz: egy nagybevásárlás után szinte mindenki oda pakolja be a megvásárolt élelmiszerek többségét, ezt pedig gyakran rosszul tesszük, ugyanis vannak olyan ételek és italok, melyeknek valójában a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban van a helyük, kiváltképp felbontás után. Hogy melyek ezek, azt galériánkból megtudhatod!
Sokan szeretik a klasszikus, narancssárgás fényű himalájai sólámpát, mert kellemes, otthonos, meleg hangulatot áraszt és különleges atmoszférát varázsol bármelyik helyiségbe. Ám ez még nem minden: amellett, hogy feldobja a hálószoba vagy a nappali egyhangúságát, még a testünkre is pozitív hatást gyakorol.