Lifestyle

Sokáig friss marad a burgonya, ha így tárolod: nem fog kicsírázni és megromlani többé a krumpli a te otthonodban sem!

Te vajon helyesen tároltad eddig a krumplit, vagy több hibát is vétettél a zöldség elraktározása során? Cikkünkből kiderül!

Soha ne kövesd el ezt a hibát, különben hamar elrohad a krumpli

A burgonya az egyik legsokoldalúbb alapélelmiszer, hiszen rengeteg féle fogás elkészíthető belőle a leveseken át egészen a legízletesebb köretekig és főzelékekig, éppen ezért szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné ezt a zöldséget valamilyen formában. A krumpli tehát szinte mindenki otthonában megtalálható, de nem minden ember tárolja helyesen, éppen ezért a burgonya sokszor rárohad a háziasszonyokra és idő előtt kicsírázik. Ha azonban néhány alapszabályt betartunk, akkor a burgonya sokáig friss marad, és hosszú ideig eltarthatóvá válik – galériánkban mutatjuk, mit is kell ehhez tenned!

Sokan az esetleges egészségügyi kockázatok miatt nem javasolják, hogy a krumplit a hűtőben tároljuk. Aggályok merültek fel ugyanis azzal kapcsolatban, hogy ez a tárolási mód extra cukor kialakulásához vezet a burgonyában, mely főzéskor akrilamiddá alakul át. Az akrilamid egy olyan anyag, mely természetes módon keletkezik a keményítőben gazdag élelmiszerek magas hőmérsékleten történő hevítésekor, az akrilamidot pedig összefüggésbe hozták már a rák kialakulásának kockázatával is.
Kattints a további képekért!

Ez a házi csodaszer nemcsak extra hatásos, de szó szerint fillérekbe kerül.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A született háziasszonyok rengeteg praktikát és trükköt bevetnek a konyhában, hogy még a legegyszerűbb fogásból is a maximumot hozhassák ki. De gondoltad volna, hogy egyetlen esszenciális lépésben...
Lifestyle
Kiszúrni a hűtlenséget elképesztően nehéz feladat, egy új kutatás szerint viszont néhány szakmát végző férfi bizony hajlamosabb lehet rá, mint mások.
Fashion&Beauty
Függetlenül attól, hogy szilárdan hiszel a 10 lépéses koreai bőrápolási rutinodban, vagy éppen az egyszerűség híve vagy, van egy új összetevő, amit valószínűleg még sosem próbáltál: a szénsavas víz.