Egészség

Ez a világ legveszélyesebb itala? - Szalmonellát, tuberkolózist is okozhat

A pasztörizálatlan tejnek sok rajongója van, hiszen állítólag krémesebb, kevésbé zsíros, édesebb, ráadásul több egészségügyi problémára is megoldást nyújt, mint a pasztörizált változat. Szakértők szerint azonban az egyik legveszélyesebb italról van szó, hiszen remek táptalaja a listeria monocytogenes és az E.coli baktériumnak, valamint a szalmonellának és a tuberkolózis kórokozójának.

Szakértők szerint halált is okozhat

Rengeteg filmben láttuk már, hogy a vidéki gyerekek nagyot kortyolnak a frissen fejt tejből, és hatalmas, „tejbajuszos” mosoly ül ki az arcukra, miután lenyelték a finomságot. Nos, a szakértőknek biztosan nem tetszene egy ilyen jelenet, hiszen a DailyMail szerint számos olyan kórokozóra, méreganyagra hívják fel a figyelmet, amik a pasztörizálatlan tejben találhatóak, és amik akár halált is okozhatnak.

Kiderült, hogy gyakori a szalmonella, a campylobacter, a listeria és egy veszélyes típusú E.coli is abban a tejben, amit „nyersen”, mindenféle kezelés nélkül töltenek az üvegekbe. Ezek a baktériumok olyan ételfertőzést okozhatnak, amelynek eredménye a hasmenés, a hányás, a görcsölés, a láz, továbbá – súlyos esetben – a veseműködés teljes leállása.

A pasztörizálatlan tej veszélyeit sok országban komolyan veszik: Angliában, Wales-ben, Skóciában, Ausztráliában, és az USA államainak felében teljesen betiltották az árusítását.

Fotó: healthimpactnews.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Idén nyáron felejtsd el a hagyományos fröccsöket és próbáld ki helyette ezt az egyszerű és frissítő, pezsgőkoktélt.
Fashion&Beauty
Sokan hajlamosak vagyunk elképesztő összegeket kifizetni egy-egy szépségápolási termékért, miközben a valódi csodaszerek gyakran bizony a konyhapolcunkon lapulnak.
Lifestyle
Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel...