Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Amikor bekukkantunk egy nő szekrényébe, valószínűleg rengeteg farmernadrágot találunk, melyeken mind más és más méret van jelezve, mégis ugyanolyan jól állnak a gardrób tulajdonosának. Vajon miért...
Sztárok
Steve Guttenberg vitathatatlanul az 1980-as évek egyik nagy sztárja, aki 26 évesen alakította a Rendőrakadémia legszerethetőbb karakterét Carey Mahoney-t. 40 év telt el az első rész óta, de még...
Sztárok
Dwayne Johnson felesége, a 39 éves Lauren Hashian nemcsak gyönyörű, de végtelenül türelmes asszony is, hiszen képes volt kivárni, amíg híres férje rászánta magát arra, hogy feltegye neki a nagy...