5 antioxidánsban gazdag étel, amely meggátolja az öregedést

Ha bőrfiatalításról esik szó, nem kell azonnal komoly műtéti beavatkozásokra gondolnunk, öregedésgátlás gyanánt fogyasszunk inkább antioxidánsokban gazdag ételeket!

Mandula

A pirított mandula egy kiváló, alacsony kalóriás snack. Tele van E-vitaminnal, az egyik legfontosabb vitaminnal, amely széppé varázsolja a bőrt, a körmöket és a hajat. Számtalan ételben megtalálható, ám a mandulában fordul elő a legnagyobb mennyiségben ez az antioxidáns. Javítja a bőr kollagéntermelését és fakítja az öregedéssel járó bőrhibákat.

Paradicsom

A paradicsom kiváló tulajdonsága, hogy sakkban tartja a ráncokat. Likopint tartalmaz, amely mindenféle piros színű zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Ez a szuper antioxidáns finomítja a bőr szerkezetét és serkenti a kollagén termelését. Emellett csökkenti a ráncosodásért felelős DNS-károsodást, valamint a sejtek regenerálódását is segíti.

Fotók: kitchenplatter.com, birneysmiraclefarmmarket.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!