4 étel, amely hatásos a rák ellen - A kutatók is ezeket ajánlják

A Huffingtonpost szerkesztői a legutóbbi kutatási eredményeket megvizsgálva összegyűjtötték azokat az élelmiszereket, amelyeket fogyasztva csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát. Lássuk, mely ételeket ajánlott beiktatni az étrendünkbe!

Paradicsom

A paradicsom antioxidánsa a likopin, amelyről már több kutatás is bizonyította, hogy a nőknél csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. Emellett a férfiaknak is érdemes fogyasztaniuk, ugyanis 3 brit egyetem kutatói is rávilágítottak arra, hogy a nagyobb mennyiségű likopinbevitel összefüggésben áll a prosztatarák kialakulásának csökkenésével. Nem utolsósorban jótékony összetevőinek hála a májrák ellen is hatékony.

Kurkuma

Az indiai fűszer, a kurkuma összetevője, a kurkumin számtalan jótékony tulajdonsága mellett képes megakadályozni a mellrák kialakulását, emellett gátolja a vastagbélgyulladás okozta daganat létrejöttét is.

Fotók: healthetimes.com, physicalgraffitea.com

Oldalak

Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.