10 egzotikus gyümölcs, amit meg kell ismerned

Általában mindennapi étkezésünk részét képezik azok a hagyományos gyümölcsök, amelyek itthon még a kisebb közértek pultjában is fellelhetőek.
Amikor azt gondoljuk, hogy már szinte minden egészséges felhasználási módját kipróbáltuk ezeknek az élelmiszereknek, és a termések már nem kerülhetnek ismeretlenül az asztalunkra, akkor jöjjön egy lista 10 kevésbé ismert, mégis nélkülözhetetlen gyümölcsről.

Ackee

Minden elismerés annak, aki először kipróbálta ezt a nem túlságosan bizalomgerjesztő gyümölcskülönlegességet. Az ackee-t néha „zöldség agyként” is emlegetik, mivel csak a belső, agy-alakú, sárgás része ehető. A termés Nyugat-Afrikában őshonos, de importálják olyan területekre, mint Jamaica, Haiti és Kuba. Persze nem szabad megfeledkeznünk a karibi konyhájáról sem, ahol egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Rambutan

Ez a gyümölcs a maláj szigetvilágon terjedt el. Neve egy maláj kifejezés, amely annyit tesz, hogy „szőrös”. Ez a név már első ránézésre logikus lehet számunkra, elég csak a termését védő külső réteget megpillantani. Nem hiába fontos ennek megóvása, hiszen szétbontva mi is megízlelhetjük az elképesztően finom, lédús gyümölcshúst. Olyan aromát kell elképzelni, mintha szőlőt vennénk a szánkba. Bár eredetileg Dél-Ázsiához kötődik, a rambutant szerte a világon használják már. Hawaii területén előfordulnak olyanok, akik az otthoni termesztés mellett döntöttek.

Fotók: marymount.edu, latiendagreece.com

Oldalak

Sztárok
A 2000-res évek elején vált igazán ismertté Jason Lee. Magyarok milliói izgulták végig a délutánokat, csakhogy sikerüljön Earl Hickeynek végre rendeznie a számláját a karmával. Viszont már jó ideje...
Home&Design
A fehér mindenhez megy...vagy mégsem? Megdőlni látszik az örök érvényű állítás.
Sztárok
Már régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy ezer éve látták utoljára Victoria Beckham gyönyörű mosolyát.