Loy Krathong - A vízen úszó tutajok ünnepe

Aznap tudtuk meg, hogy a thaiok egyik legjelentősebb ünnepe van, a Loy Krathong. Megkaptuk a feladatot: szerezzünk be egy tutajt, találjuk ki a kívánságunk és este közösen vízre bocsájtjuk. A kívánságok, mint tudjuk, valóra válnak, szóval hol szerzünk tutajt?

Egyik legjelentősebb ünnepük

A thaiok két legjelentősebb ünnepe a Songkram és a Loy Krathong is a vízhez kötődik, előbbi az őrült vízipisztolyos újévi ünnepség, utóbbi egy békésebb, meghittebb ünnep. A Loy Krathong alkalmából a vizek Istennőjének mutatnak be áldozatot.

A Krathongot (krathong jelenti a tutajt) hagyományosan a banánfa törzsének egy szeletéből készítik, banánlevelekkel, virágokkal, füstölőkkel és gyertyákkal díszítik. Később tudtuk meg, hogy a Krathong vízre bocsájtása a harag és egyéb negatív érzelmek elengedését jelzi, sok thai levágott körmöt és hajat is tesz a kis tutajra a múltbeli sérelmek szimbólumaként. Szóval mi maradtunk a kívánságnál.

Az ünnep közeledtével az utcán szinte bárhol beszerezhetőek akár az elkészült kis tutajok, de az alapanyagok is. Mi persze kész tutajt vettünk, a kicsi 50 bath, a nagyobb 100. Ketten vagyunk, közös kívánság, legyen a nagyobb tutaj. Biztosabb is a nagyobb, mert úgy tartják, ha azonnal felborul a kis csónak nem lesz szerencsénk a következő évben.

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.