Vízesés, rizsföld és szörfös kalandok Balin - Blogbejegyzés

A gondosan megtervezett programunk ott ugrott kútba, hogy kiderült, Gili Air nem egy fél napos kaland. Persze a sziget megvár és mi visszatérünk, de első, rövid látogatásunk most csak Baliról szól. A negyedik nap béreltünk egy autót sofőrrel, kb. 15.000 Ft volt nyolc órára.

Piaccal kezdtünk

Reggel a sofőrnek vázoltuk a tervet, piac, vízesés, rizsföld, naplemente. Sajnos kinevetett, választanunk kellett a rizsföld és a naplemente közt, de előbb irány a denpasari piac, ahol vaníliára vadászunk. A legkisebb egység 50 gramm, ebben kb. 30 szál vaníliarúd van, némi alkudozást követően sikerült 2000 Ft-ért megvenni egy zacskóval – pár évre ez is megvan. Ha már itt jártunk, válogattunk a gyümölcsök közt, csak a furcsábbakat, mangosztán és kígyógyümölcs került a kosárba.

Alkudni már nem volt erőnk, turistának nézünk ki, kifizetjük az 50 000 rupit és már megyünk is tovább. Egy kis bali múzeum, egy kis templomnézés még belefér a vízesés előtt, ugyanis végképp lemondtunk a naplementéről.

A múzeum kicsit Angkor jellegű, ami nem véletlen, itt is a hinduizmus a legelterjedtebb vallás. Az egész szigetet belengi ez a vallásosság, füstölőillat terjeng az utcákon, minden reggel friss adomány kerül a bejáratok elé.

Az adomány egy banánlevélből hajtogatott tálon némi virágszirom, esetleg rizs, egy kis keksz és néhány száll füstölő, ilyet rengeteget látni az utcákon és a kis házi oltárokon. Az emberek is mások, ha Thaiföld a mosoly országa, Bali az ezer mosoly szigete.

A vízesés

Egy órás autózás után megérkezünk a vízeséshez, gyors ebédet követően már lent is vagyunk a medernél és csobbanunk az óriás jacuzziban! A zúduló víz felkavar mindent, mintha egy hatalmas kád pezsgőfürdőben ücsörögnénk, a víz nem túl hideg, de azért frissítő, a vízpermet pedig gondoskodik róla, hogy a hajunk se ússza meg szárazon.

Oldalak

Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!