Nagyon megszívtam a vasúttal

Késtél már órákat a MÁV miatt? Büntettek már meg olyanért kemény pénzekre, ami igazából nem is a te hibád volt? Késtél már le csatlakozást vagy egyszerűen csak a legutolsó vonatodat haza? És a pénzed kaptad már vissza valaha?

Lefagyott a jegyrendelő rendszer, a hiba miatt engem büntettek meg

Szuper, hogy van online MÁV-os jegyvásárlás, ami sokszor megkönnyíti az életünket, csak az a baj, hogy néha kicsit összeomlik: a múlt héten, amikor jegyet szerettem volna vásárolni, négyszer kellett megpróbálnom a vásárlást, mire azt kaptam, amit szerettem volna. Örültem, amikor végre sikerült megvennem és kinyomtatnom! Betettem a pénztárcámba, és október 24-én elindultam Békés megyébe. Felsővezeték szakadás volt. Hajnalban. 11 órakor még nem sikerült a hibát elhárítaniuk. Mindeközben pedig megbüntettek 11 000 forintra, mert a nagy jegynyomatós mizéria közepette a jegyen szereplő dátum visszacsúszott október 24-ről október 23-ra. Mint később kiderült, a megbüntetésem menete nem épp a nagy könyv szerint haladt, ugyanis a kalauz elfelejtette felajánlani a helyszíni fizetés lehetőségét - ami egy sokkal barátibb összegű büntetésről szólt volna! Panaszt tettem.

Összegezve: hiába volt kifizetett, érvényes jegyem, nem az általam megadott dátum szerepelt rajta, bizonyítani nem tudom. Megbüntettek 11 000 forintra. Leszakadt a vezeték, több mint 2 órás volt a várakozás. A pénzét pedig senki nem kapta vissza. Én most akkor befizessem a 11 000 forintot?

Fotó: theguardian.com

Oldalak

Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...