Itt a megoldás a túlnassolásra!

Nem gondolnád, hogy milyen egyszerű dolgok befolyásolják az étkezési szokásainkat. Például van egy borzasztóan triviális módszer, hogy megzabolázd a túlzott nassolási kényszeredet. Bizonyítékom is van. 

A különcsomagolás a nyerő

A minap olvastam egy elismert táplálkozáspszichológustól (Brian Wansink) egy kísérletet, amelyben azt vizsgálta, hogy milyen hatással van az emberekre a gyűjtőcsomagolás. Értsd, amikor külön kis fakkokkban vagy zacskókban van pár szem nasi a teljes csomagban.

A piros chips kísérlet

​Fogtak néhány kartoncsőbe csomagolt chipset (Pringles) és minden 7., más csomagokban pedig minden 11. chipset bepirosították, egy harmadikba pedig nem volt piros chips. Egy bekamerázott helyiségben figyelték a chips elfogyasztóit. Akik a 7-es csomagból ettek (mondjuk azt 7 egységes csomagból) átlagban 10 db chipset ettek meg. Akik a 11-es csomagból ettek, azok átlagban 15-öt fogyasztottak el. Míg akik a jelzésértékűen szünetre késztető piros chips nélküli csomagból ettek, átlagban 23 db chipset fogyasztottak el. Durva nem? 3-szor annyit, mint a megállásra figyelmeztető 7-es egységű csomagnál.

A megoldás: étkezési szünetek

Mint ahogy Te is rájöhettél, ha bármilyen tényező megszakítja az evés folyamatát, akkor esélyünk nyílik arra, hogy eldöntsük, akarunk-e tovább nassolni. Ennek az infónak jó hasznát veheted a saját konyhádban is, például zárható egységcsomagokba rakd a nasikat, és máris kevesebbet fogyasztasz belőle, mintha előtted lenne a (nem sokáig) teli csomagolás.

Ha tetszett a bejegyzés, köszi a LIKE-ot. ;) Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó: i24mujer.com Lead: shutterstock.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...