5000 év vallásfutama 90 másodpercben - Videó

Ez a videó azoknak is érdekes lesz, akik nem vallásosak, mert olyan, mintha időutazáson vennének részt. A lényeg, hogy megmutatja, miként alakultak ki a világvallások és terjedésüket micsoda vérontások kísérték. Mintha csak egy futamot néznél, amiben az évezredek múlását felgyorsítva látod. Lenyűgöző.

Évezredek múlása egy interaktív térképen

Egy térképes alkalmazás segítségével 90 másodperc alatt forog le a szemed előtt a világ legismertebb vallásainak kialakulása. A videósított verzióban láthatod a "vallásfutam" véres vonulatát is és, hogy az eszmék terjedését miféle háborúk kísérték. Hogy mely vallásokról van szó? A kereszténység, az iszlám, a hinduizmus, a buddhizmus, a judaizmus. Érdekes és gyorstalpaló "képbekerülés" vallástörténelemből. Jó szórakozást! Csak 90 másodperc, remélem van annyi időd.

Nyomj a PLAY gombra és indulhat az időutazás!

Ha tetszett, tudod: LÁJK-olni ér!
Olvasd el az előző bejegyzést is! 

Leadfotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.