Íme, a világ veszélytérképe! Magyarország abban a zónában van, ahol Egyiptom vagy Törökország

Egy friss térkép szerint összeállították a világ veszélytérképét. Magyarország ugyanúgy a sárga zónában van, mint mondjuk Törökország vagy Egyiptom. Hogy mit jelent mindez?

A sárga zóna most jó vagy rossz?

Az International SOS és Control Risk elnevezésű szervezet összeállította a világ veszélyességi térképét, amelyben 5 zónát állapított meg. A vizsgálati szempontok az utazók véleményei alapján, a terrorfenyegetettség és a bűncselekmények statisztikái alapján kerültek a latba, valamint arra is odafigyeltek, hogy milyen az adott országban a betegellátás és a fertőzések kezelése.

Melyek a LEG-ek?

A sárga a kockázatmentes, a zöld alacsony kockázatot rejt, a narancs közepesen kockázatos, a piros magas kockázati faktorú, a sötét bordó pedig kiemelten veszélyes.

A legveszélyesebb országok: Szíria, Afganisztán, Jemen, Líbia, Darfur, Szomália, Dél-Szudánban, valamint Timbuktu és Kidal régiók Maliban. Az érem másik oldala pedig Norvégia, Svédország, Finnország, Izland, Dánia, Svájc és Szlovénia.

Magyarország egyébként a sárga zónába tartozik, amely alacsony kockázati besorolást kapott, de érdekes a leírás, amely azt mondja, hogy nálunk malária is felbukkanhat. Háát...

A térképet itt tekintheted meg.

Ha hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotók és Forrás: internationalsos.com

Oldalak

Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.