Vendéglista, az ezerarcú óriás

Esküvői vendégsereg

Az eljegyzés utáni rózsaszín köd helyét hamar átveheti a gyomorgörcs és a stressz már az első szervezési lépéseknél, vagyis a vendéglista összeállításakor. Ki ünnepeljen velünk az esküvőn? Tippek, hogy simán menjen!

A kényes pontok a részletekben rejlenek

Az esküvő résztvevőinek összeállítása tele van kényes pontokkal, már csak azért is, mert a vendégek száma meghatározhatja, hogy milyen helyszínen tarthatjátok az eseményt, illetve nagyban befolyásolja a költségeket is. A döntés hatással lehet a családi, baráti, vagy akár a munkahelyi kapcsolatokra is, és az is múlhat rajta, hogy mennyire érzitek jól magatokat életetek nagy napján (és a szervezés alatt)...

Vendégek az esküvőn

Az alábbi tippek segítségével könnyíthetsz a feladaton!

  • Először is üljetek le és döntsétek el, hogy szűk körű vagy nagyobb szabású esküvőt terveztek, így rögtön lesz egy irányadó szám a vendégeket illetően. Ha van olyan helyszín, amihez ragaszkodtok, akkor annak befogadóképessége is megadhatja a kereteket.
  • Fontos tisztázni, hogy ki állja majd a költségeket. Ha a szülők nagyban hozzájárulnak az esküvőhöz, akkor illik fenntartani pár helyet azok számára a listán, akiket ők szeretnének meghívni. Ha csak ti fizetitek az esküvőt, akkor is figyelembe vehetitek a kéréseiket, de nyugodtabb szívvel utasíthatjátok el apukátok második unokatestvérének részvételét, akit egyszer láttatok életetekben. Ha mást nem, akkor a költségekre hivatkozva.
  • Elsőre jól hangzik, hogy a facebookon böngésszétek át mind a 600 ismerősötöket, hogy kit kellene meghívni közülük, de tényleg ott a helye azoknak, akik máshogy’ nem is jutnak eszedbe?
  • Ha szelektálni kell a vendégek között, akkor törekedjetek arra, hogy a barátok közül azok élvezzenek elsőbbséget, akik jelenleg is az életetek részei. A gimis legjobb barátnőd, ha azóta nem is igazán beszéltek, kevésbé fontos, hogy ott legyen, mint az, aki most áll melletted mindenben, még ha csak egy éve ismeritek is egymást.
  • Ha végképp’ tanácstalan vagy, hunyd be a szemed egy pillanatra és képzeld el magad a majdani esküvőn, kikkel ropod a táncot összekapaszkodva képzeletben? Na, nekik biztosan ott a helyük!

Van még 5 tipp: "jóban-rosszban", munkatársak, viták kezelése...

Oldalak

Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...