Serpenyős szezámmagos lazac - Egyszerűen elkészíthető ázsiai különlegesség
Az ázsiai konyha az egyik kedvencem. Tökéletesen párosítják a különböző fűszereket, szószokat, olajokat, egyszerűen imádom. Éppen ezért elég gyakran készítek távol keleti fogásokat a családnak. Egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságot hoztam ma Nektek, ami ebédre vagy vacsorára is szuper választás. A serpenyős szezámmagos lazac, ázsiai zöldekkel egészséges, vitaminokban és ízekben gazdag. Igazi különlegesség.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Serpenyős szezámmagos lazac, ázsiai zöldekkel
Elkészítés: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
Dresszing:
- 3 ek. fehérborecet
- 1 ek. szezámolaj
- 2 ek. mogyoróolaj
- 2 ek. szójaszósz
- 1 lime leve
- 1 ek. reszelt friss gyömbér
Saláta:
- 6 bögre vegyes zöld levél
- 1 kígyóuborka, vékony csíkokra vágva
- 3 ek. koriander levél, durvára vágva
Lazac:
- 2 szelet lazac, bőrrel együtt
- 1 ek. mogyoróolaj
Lépésről-lépésre:
1. Egy tálban egybeöntjük a dresszing hozzávalóit. Majd hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
2. Bedörzsöljük a lazac szelet mindkét oldalát mogyoró olajjal, majd sózzuk-borsozzuk a hal mindkét oldalát. Felhevítjük a serpenyőt és bőrrel lefelé a lazac szeleteket rátesszük, amikor már halljuk, hogy serceg az olaj. 3 percig sütjük, majd véglegesen a sütőben sütjük meg, ugyanabban a serpenyőben 220 fokon.
3. Salátával tálaljuk, amit tálalás előtt összekeverünk, majd ráöntjük a dresszinget.