Recept

Habkönnyű túrógombóc cukormentesen - Olyan finom, mint a nagyié

Gyermekkorom egyik kedvenc édessége volt nagymamám habkönnyű túrógombóca. Mindig a konyhában segédkeztem a gombócok gyúrása alatt és ha lehetett volna mindennap ezt ettem volna a nyári szünetben… Persze közben a receptet én is eltanultam és az idők során picit egészségesebbé tettem, de az íze teljesen ugyanaz maradt. Most már a gyermekeim lettek a nagy rajongói és minden adandó alkalommal mellettem segédkeznek az elkészítésében.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Habkönnyű cukormentes túrógombóc

Mennyiség: 8 fő
Előkészítés: 15 perc
Pihentetés: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 4 ek. eritrit
  • 1 csipet só
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 45 dkg zsemlemorzsa
  • 14 dkg búzadara
  • 1,5 ek. fahéj
  • 4 ek napraforgó- vagy repceolaj (zsemlemorzsa pirításhoz)
  • díszítésnek: tejföl, eritrit porcukor, és/vagy cukormentes gyümölcs lekvár

Elkészítés:

Egy tálban a túrót, búzadarát, tojás sárgákat, sóval, eritrittel és szódabikarbónával elkeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába, nagyon óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük szét a habot.

A tál tartalmát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd amikor már megdermedt és a búzadara kellően megszívta magát, akkor kivesszük a hűtőből és gombócokat formálunk belőle. Vizes kézzel dolgozunk, hogy a massza ne ragadjon annyira. Időközben egy nagy edényben vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe 13-15 percre betesszük a gombócokat.

Eközben elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és rászórjuk a zsemlemorzsát. Addig kavargatjuk, amíg a morzsa, aranybarna lesz. Tűzről levéve hozzákeverjük a fahéjat. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Tejföllel és eritrit porcukorral és/vagy gyümölcslekvárral tálaljuk.

Tipp: Ha valaki szereti a mazsolát, akkor 2 marékkal az 1. fázisnál keverje hozzá a többi hozzávalóhoz.

Fotók: Marton Adrienn

Te sem vágysz nehéz ételekre nyáron, de a hagyományos vegyes salátát már unod? Mutatok két nagyon finom és különleges változatot - tarts velem a következő oldalra!

Oldalak

Recept
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.