Gyümölcsös-joghurtos jégkrém sárgarépa pálcikával
Jaj, úgy élvezem én a nyarat… Igen ám, de mit ér a nyár fagylalt nélkül?! Persze, tudom, semmit…. Ha viszont elgondolkodunk, hogy minél melegebb van, annál több jégkrémet fogyasztunk, akkor fogalmazhatnék úgy is, hogy minél nagyobb a forróság, annál több cukrot, kalóriát viszünk be fagyi formájában. Most mutatok Nektek egy egészségesebb és isteni finom joghurtos hűsítőt azért, hogy a nyár elviselhetőbb legyen és közben még az egészségetek és a fittségetek is megmaradjon. Éljen a nyár!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös-joghurtos jégkrém sárgarépa pálcikával
Elkészítés: 10 perc
Fagyasztás: 3 óra
Mennyiség: 4-5 pohárka
Hozzávalók:
- 2 ek. méz
- 120 g bogyós gyümölcs
- 350 g natúr joghurt
- 4 db egész sárgarépa, pucolva
- muffinpapír
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot a mézzel és a bogyós gyümölcsökkel.
Helyezzük kisebb papír poharakba a mézes keveréket.
Szúrjunk bele mindegyik pohárba 1-1 db sárgarépát. Tegyük 3 órára a mélyhűtőbe a megtöltött poharakat.
Tipp: A sárgarépát keresztbe ne vágjuk el, mert ha túl vékony lesz, akkor a mélyhűtőből kivéve, ahogy olvad, nem lesz tartása.