Epres-makadámdiós spárgasaláta - A szezon legfinomabb fogása

Ha valaki azt mondja: "spárga", a legtöbben a hagyományos spárga-krémlevesre gondolnak. Pedig most már olyan változatosan el lehet készíteni ezt a gyönyörű, finom és szuper egészséges zöldséget, hogy az előételen keresztül, salátákba, főzelékekbe, sőt desszertekbe is nyugodtan beletehetjük. Persze, csak addig, amíg szezonja van! Mostantól pár hétig mutatok nektek 1-2 változatos spárgás ételt. A mostani saláta, ami ráadásul már magyar eperrel készült, szerintem ennél már nem lehetne üdébb, színesebb és finomabb… Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Epres-makadámdiós spárgasaláta
Elkészítés: 15 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg friss vegyes saláta
- 15 dkg makadámdió
- 30 dkg eper
- 10 szál zöld spárga
- 1 ek. Alma mustár
- 1 ek. méz
- 2 ek. Birsalma gyümölcsecet
- 3 ek. Chia olaj
- só, bors ízlés szerint
- 8 szál koriander levél
Lépésről-lépésre:
Egy edény forrásban lévő vízbe tegyük bele a spárgát 3 percig.
Ezután közvetlen hideg jégkockákkal teli vízbe merítsük még 3 percig, majd 1-1 spárgaszárat vágjunk 4 részre.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadámdióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.
A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.
Tipp: Tálaláskor korianderleveleket vágunk a saláta tetejére.






























