„Kissé szeleburdi és spontán család vagyunk” - Kőhalmi Zoltánnal beszélgettünk

Idén nyáron ötödik alkalommal szervezi meg a Dumaszínház népszerű balatoni eseményét, a Dumafüred Fesztivált július 22-31. között. A rendezvény tíz napja alatt már jól ismert előadókkal találkozhatunk – többek között Kőhalmi Zoltán is látható lesz a színpadon, erről mesélt nekünk.

Idén is lesz Dumafüred, és Te vagy az egyik plakátarca. Kezdetektől fogva fellépsz ezen a fesztiválon; idén melyik előadásokban lehet látni téged?

Július 23-án és 30-án én is résztvevő leszek az All Starsban. Ez pont olyan, mint bármelyik dumafüredi fellépés – humoristák beszélnek és állnak pólóban, rövidgatyában és szandálban. Ezekre az előadásokra sok néző jön el, és nagyon jó a hangulat. 24-én az önálló estemmel fogok fellépni A pesszimizmus előnyei címmel, ezeken felül egy új darabot is színpadra viszünk Belül semmi cím alatt. Ez egy új, kabarészerű produkció, amelyben a konferanszié szerepében fogok feltűnni. Régóta terveztük már, hogy rendes kabarét csinálunk, ami jelenetekből áll és megírt szövegből építkezik. Az említett dolgok díszletekkel, jelmezekkel együtt fájóan hiányoznak az utóbbi időben a kabaré palettájáról. Ha csak a Humorfesztiválra gondolok – az előzőhöz képest, amin részt vettem 1998-ban – 2006-ra teljesen átalakult a mezőny, elözönlötték a Dunaszínház fellépői, és azóta mindenki úgy gondolja, hogy ez a humor.

Különböző városokban felléptetek már a Belül semmivel, és egy előadásotok Budapesten is volt. Lehet különbséget tenni a fővárosi és a vidéki közönség reakciója között?

Nem nagyon tudjuk összehasonlítani. Itt Pesten általában kisebb a tér, vidéken pedig többnyire nagyobb színháztermekben játszunk, ami alkalmasabb a jelenetek megvalósítására. Ami inkább fontos, hogy aki nem tudja, mire jön, és csak a nevek miatt veszi meg a jegyet, stand-upra számít, és sokszor az első pillanatokban meghökken, hogy ez egy színházi előadás. Mostanában mondjuk már egyre kevesebb az ilyen eset.

És mennyiben más a füredi közönség?

Csodálatos nyári közönség, sokszor még Budapestről is eljönnek. A stressztől megszabadult, adott esetben fürdőgatyás nézők, akik jól akarnak szórakozni.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...