Lifestyle

Nem azzal van bajuk, hogy szoptatsz, hanem azzal, ahogy csinálod - Őszintén a nyilvános szoptatásról

Nyilvános szoptatás? A mai napig megosztó téma

A szoptatás-nem szoptatás eleve megosztó téma, hogy a nyilvános szoptatásról ne is beszéljünk! Illetve de! Mostanában annyit hallani erről pro és kontra. Valójában azzal, hogy anya lettem, egy kicsit más szemszögből látom az egészet. Engem ugyan nem zavar, de én is szívesebben „bújok el” Lölővel.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Ugye, te is láttál már olyan felnőttet, aki a pékségből kilépve rögtön beleharapott a pogácsájába? És ugye, te is láttál már buszmegállóban szendvicset majszoló turistákat? Ők mind-mind éhesek voltak. Ettek. A szemed láttára. Megbotránkoztál? Nem. Akkor miért is más az, ha egy csecsemőt táplál nyilvánosan az édesanyja? Nekem az a tippem, hogy azért, mert az előbbiek mindezt tetőtől talpig ruhában teszik.

Megtartom magunknak

Csak a miénk. És ez nem holmi maszlag. Ő van és én vagyok. Az első pillanattól kezdve. Tulajdonképpen valami olyasmi, hogy az első ilyen találkozáskor lesz a nőből anya...

A szoptatás nem csak annyi, hogy enni adsz a gyermekednek, ennél sokkal-sokkal több. Táplálsz, gondoskodsz, babusgatsz, szeretsz, nyugtatsz, figyelsz, őt, magad, kettőtöket. Tényleg semmihez sem hasonlítható, csodálatos érzés. Többek között ezért is tartom meg magunknak, a kettőnk külön-külön bensője, ami ilyenkor egyesül, csak a miénk.

De, ugye, van az a helyzet…

Igen, tényleg van az a helyzet, de engem például még senki sem látott fedetlen kebellel nyilvános helyen. Pedig, képzeld, Lölő sem csak otthon éhezik meg!

Persze, ne legyen tabu a nyilvános szoptatás! De fogadd el, bármennyire is ellenkezel: amíg ez neked a világ legtermészetesebb dolga, addig mást zavarhat, más ettől zavarba jöhet, felháborodhat, kényelmetlenül érezheti magát. Pusztán attól a tudattól, hogy bármikor megláthatja a melled. Már attól is minden baja lehet, hogy nem akar odanézni, mégis önkéntelenül feléd fordul, vagy egész egyszerűen attól feszeng, hogy kizökkenti ez a szituáció. Te valószínűleg azt feltételezed róla, hogy bunkó, mert nem érti meg, hogy de hát te csak a gyermekedet eteted. De hidd el, ő nem bunkó, nem szívtelen és még csak rosszat sem akar neked! Oké. Még most sem érted meg őket, igaz? Akkor miért várod el tőlük, hogy ők megértsenek téged?

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...