Barátságból szerelem - Működik?

Akit barátunknak fogadunk, az sosem lehet semleges számunkra, hiszen a mély beszélgetések, a közös élmények nagyon erős kapcsot alakítanak ki két ember között. Amikor egy barátság szerelemmé alakul, ez a kapocs nagyon erős alapot adhat.

Érzések átalakulása
Nem véletlenül mondják, hogy férfi és nő között nem létezik igazi barátság, hiszen az egyik vagy mindkét fél idővel többet akar, vagy legalábbis erősen elkezd vonzódni a másikhoz, akár testi, akár lelki síkon. Ekkor a barátságba már belevegyül valami más is, és ekkor az egész bizony már nem az igazi, már nehezen lehet olyan, mint régen.

Egy őszinte barátság az egyik legértékesebb dolog a világon, ezért nagyon kell vigyázni rá, és éppen emiatt fojtják sokan magukba azt, ha elkezdenek kicsit többet, valami mást is érezni.


A kapcsolat előnyei
Ha a barátság szerelemmé alakul, akkor a kapcsolatok elejére jellemző döcögősséggel, nehézségekkel nem kell megküzdeni, hiszen a két fél már ismeri egymást, viszonyuk közvetlen. Látták egymást a rosszabb napokon is, nyűgösen, fáradtan, nem játszották meg magukat a másik előtt, önmaguk lehettek, és a másik így fogadta el és szereti őket. Mindig ott voltak egymásnak, hogy meghallgassák és segítsenek a másiknak. A szerelem majdhogynem észrevétlenül alakul ki közöttük: a vonzalom, a kötődés egyre és egyre erősebb. A kapcsolat további szakaszában is nagy valószínűséggel kevesebb nézeteltérésük lesz, hiszen közös az érdeklődési körük, a nézeteik, a barátaik, ami nagyban megkönnyíti az együttműködést, az alkalmazkodást.


Mit tegyünk, ha mégis véget ér?
Ám mindezek ellenére is valamilyen okból kifolyólag rossz véget érhet a dolog. Egy barátságból könnyen alakulhat ki szerelem, ám visszafelé ezt már nem olyan egyszerű megvalósítani, hiába barátságból indult az egész.

Először is, mint minden szakításnál, időt kell hagyni annak, hogy lecsillapodjanak a kedélyek. Egy ideig nem szabad keresni a másikat, mert azzal csak újra felkavarodna minden. Ha az idő már gyógyított a sebeken, és már egyikőtök sem táplál gyengéd érzelmeket a másik iránt, akkor ismét kereshetitek egymást, és elindulhat lassan a barátság újbóli felépítése, ami kemény munka, de érdemes megpróbálkozni vele.

Hasonló cikkek

8 tipikus jel, hogy megcsal a párod
Úgy érzed, megcsal a párod? Ha gyanúsnak találod a viselkedését, akkor jól jöhet, ha megtanulod felismerni a hűtlenség legszembetűnőbb jeleit.
9 pasiszokás, amit a nők nem értenek
Egy férfi képes olyan apróságokat csinálni élete bármely szakaszában, amit egy nő, legyen idős vagy fiatal, biztosan nem ért. Ez valamiféle genetikai vagy szociális kü...
Ez játszódik le a férfi agyában az első randin
Ki ne emlékezne az első randik izgalmára? Egy vicces videóban megpróbálták ábrázolni, hogy vajon mi mehet végbe a férfiak agyában az első randevún.

Szólj hozzá Te is!