Barátságból szerelem - Működik?

Akit barátunknak fogadunk, az sosem lehet semleges számunkra, hiszen a mély beszélgetések, a közös élmények nagyon erős kapcsot alakítanak ki két ember között. Amikor egy barátság szerelemmé alakul, ez a kapocs nagyon erős alapot adhat.

Érzések átalakulása
Nem véletlenül mondják, hogy férfi és nő között nem létezik igazi barátság, hiszen az egyik vagy mindkét fél idővel többet akar, vagy legalábbis erősen elkezd vonzódni a másikhoz, akár testi, akár lelki síkon. Ekkor a barátságba már belevegyül valami más is, és ekkor az egész bizony már nem az igazi, már nehezen lehet olyan, mint régen.

Egy őszinte barátság az egyik legértékesebb dolog a világon, ezért nagyon kell vigyázni rá, és éppen emiatt fojtják sokan magukba azt, ha elkezdenek kicsit többet, valami mást is érezni.


A kapcsolat előnyei
Ha a barátság szerelemmé alakul, akkor a kapcsolatok elejére jellemző döcögősséggel, nehézségekkel nem kell megküzdeni, hiszen a két fél már ismeri egymást, viszonyuk közvetlen. Látták egymást a rosszabb napokon is, nyűgösen, fáradtan, nem játszották meg magukat a másik előtt, önmaguk lehettek, és a másik így fogadta el és szereti őket. Mindig ott voltak egymásnak, hogy meghallgassák és segítsenek a másiknak. A szerelem majdhogynem észrevétlenül alakul ki közöttük: a vonzalom, a kötődés egyre és egyre erősebb. A kapcsolat további szakaszában is nagy valószínűséggel kevesebb nézeteltérésük lesz, hiszen közös az érdeklődési körük, a nézeteik, a barátaik, ami nagyban megkönnyíti az együttműködést, az alkalmazkodást.


Mit tegyünk, ha mégis véget ér?
Ám mindezek ellenére is valamilyen okból kifolyólag rossz véget érhet a dolog. Egy barátságból könnyen alakulhat ki szerelem, ám visszafelé ezt már nem olyan egyszerű megvalósítani, hiába barátságból indult az egész.

Először is, mint minden szakításnál, időt kell hagyni annak, hogy lecsillapodjanak a kedélyek. Egy ideig nem szabad keresni a másikat, mert azzal csak újra felkavarodna minden. Ha az idő már gyógyított a sebeken, és már egyikőtök sem táplál gyengéd érzelmeket a másik iránt, akkor ismét kereshetitek egymást, és elindulhat lassan a barátság újbóli felépítése, ami kemény munka, de érdemes megpróbálkozni vele.

Hasonló cikkek

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a pasi kizárólag szexet akar
Egy ideje már randizgattok, de nem tudod eldönteni, hogy valóban olyan irányba haladtok, ami később egy hosszú távú kapcsolatot eredményez, vagy minden csak a szexről ...
21 dolog, amit bárcsak minden férfi tudna a nőkről
Véletlenül sem kívánjuk, hogy a férfiak minden gondolatunkat hallják, de néha azért örülnénk, ha egy-két dologra maguktól is rájönnének... Ezeket szedtük most egy csok...
Szerelem nagy korkülönbséggel - Működhet?
A szív nem válogat, kezdetben nincsenek határok, vagy akadályok, azonban később akadhatnak bizonyos problémák. Az életkor kérdése előbb vagy utóbb minden párkapcsolatb...

Szólj hozzá Te is!