Zöldséges desszert - Karfiol másképp

A nagy ínyenceknek nem ajánljuk ezt a receptet, hiszen nagyon egyszerű, de annál egészségesebb desszert. Sokat nem kell vele pepecselni, így egy gyors vendégváró ételnek is nagyszerű.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • Vaj
  • 750 g karfiol
  • Víz
  • Zsemlemorzsa
  • 600 ml tejföl
  • Tejföl

Elkészítés:
Fürtökre bontjuk a karfiolt, majd átmossuk. Sós vízben puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük, a zsemlemorzsát megpirítjuk egy serpenyőben. Egy tepsit kivajazunk. A pirított morzsával kiszórjuk a tepsi alját, majd beletesszük a puhára főtt karfiolt. Megszórjuk vékonyan a tetejét pirított morzsával. Végül rászedjük a tejfölt, és elterítjük rajta, nyers morzsával vékonyan meghintjük. 200 fokos sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.