„Január 1-jétől diétázom” - Ha Te is megfogadtad, akkor ezért az egészséges, de laktató reggeliért nagyon hálás leszel!

Most, hogy betoltuk az utolsó szelet sütiket és az év is megújult, szerintem sokan megfogadtuk, hogy januártól karcsúbbra fogjuk az étrendünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy vízen és salátán kell élnünk. Ezzel a reggelivel, aminek a receptjét most elhoztam Neked, jól is laksz, ráadásul annyira finom, hogy nem lehet nem szeretni!

Zabkása telis tele minden jósággal

Ezt a receptet, a „feltéteket” nyugodtan variálhatod kedvedre, én a saját kedvenc változatomat hoztam most, mert szerintem minél színesebb és gazdagabb, annál finomabb. Próbáld ki ezt a gyümölccsel és cukormentes hozzávalókkal megbolondított zabkását!

Hozzávalók

  • 1,5 bögre apró szemű zabpehely (lehet nagyobb szemű is, de a kicsi jobban élvezhető)
  • 1,5 bögre tej vagy víz ízlés szerint (a mennyiség variálható aszerint, hogy mennyire ragacsosra szeretnéd készíteni, nyilván, ha mancsosabbra akarod, akkor kevesebb folyadék is elég hozzá)
  • 1 kk folyékony édesítőszer (ez el is hagyható)
  • A belevalókhoz (saját összeállítás, módosítható)
  • 4 szem nagyobb eper apróbb darabokra vágva
  • nagyobb fél vagy kisebb egész banán felkarikázva
  • 2 ek cukormentes kakaópor (vagy 1 ek cukormentes eperlekvár)
  • 1 ek kókusz chips vagy kókuszreszelék

Elkészítés

A zabpelyhet a tejjel vagy vízzel (és édesítővel), lehetőleg sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön puhára főzzük. Közben a hozzávalókat előkészítjük, felvágjuk a gyümölcsöket és az összes „feltétet” a tálba adagolt zabkásához adjuk.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: H-cdn.co, Cookieandkate.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!