Brutál finom, krémes túrógombóc recept édesanyámtól - Ezt nehéz überelni
Nem az a kérdés, miért szeretjük a túrógombócot, hanem hogy miért nem? Bár ilyen nincs. Úgy szeretjük, ahogy van. Jó sok töltelékkel és ropogós porcukorral a tetején. Eléggé felcsigáztunk? Akkor mutatjuk a receptet!
Hozzávalók (4 személyre)
- fél kg tehéntúró
- 3 db tojás
- 70 g búzadara
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítés
A túrót, a tojássárgáját, a búzadarát, a sót és a szódabikarbónát egy tálban alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a z összegyúrt masszához. Félretesszük a hűtőbe a tésztát 1-2 órára, ha letelt az idő, akkor nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és forrásban lévő vízben kb. negyed óráig főzzük, a végén pedig megforgatjuk a napraforgó olajon megpirított zsemlemorzsában. Tálaláskor megszórjuk a vaníliás porcukorral és tejföllel kínáljuk.
Még több egyszerű, édes receptért kattints a következő oldalra!