A farsang miatt áll a bál, keringőzik a fakanál, túrófánk a tányéron, receptjét mutathatom?
Ódákat is lehetne zengeni erről a finom édességről, és ha már annyira benne vagyunk a farsangi szezonban, miért ne élvezzük ki az előnyeit? Például ezzel a mennyei túrófánkkal.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 25 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 175 g tejföl
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek cukor
- csipet só
- olaj a sütéshez
- lekvár a tálaláshoz
- porcukor, vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítés
A túrót alaposan összedolgozzuk a fánk többi hozzávalójával, majd forró olajban kisütjük az egyformára gyúrt adagokat (kisebb golyó formájúra szoktam őket, de ízlés szerint lehet laposabb vagy tetszőleges alakú). Ha kész, lecsepegtetjük a felesleges olajat, megszórjuk a tetejüket a porcukor és vaníliás cukor keverékével és lekvárral tálaljuk.
Februárban rengeteg szuper program vár ránk, kattints a következő oldalra és már mutatjuk is a hónap legjobb gasztro eseményeit!