Recept

4 hozzávalós töltött krumpli ropogós sült sajttal: Életem legjobb kulináris élménye

Aki ismer, az tudja, mennyire sajtfüggő vagyok. Számos variációját elkészítettem már, de most rátaláltam valami újra, a sült raclette egy variációjára. Elhoztam Neked a baconbe tekert burgonyában sült sajt receptjét, aminek hála az eddigi legélvezetesebb kulináris élményben volt részem. Gyere, készítsük el együtt!

Hozzávalók

  • 8 kis/közepes burgonya
  • 65 dkg raclette sajt
  • 1-2 csomag bacon
  • 1 tégely savanyú uborka
  • snidling (díszítésként)
  • frissen őrölt bors (fűszer gyanánt)

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni (annyira, hogy lehessen vele dolgozni), és vágjunk le egy kis darabot a keskenyebb végéről, hogy burgonyakosárkát kapjunk. Ezt követően kanállal óvatosan szedjük ki a belsejét. Tekerjük körbe egy szelet baconnel. Közben vágjuk fel a sajtunkat kb. 1 cm-es szeletekre, majd helyezzük bele azokat a burgonyakosarunkba (tele rakhatjuk). Helyezzük a kész remekműveket egy tepsibe, és mehetnek a 210 fokos sütőbe, nagyjából 30 percre. Ha elkészült, akkor már csak a díszítés (és fűszerezés, ha szeretnéd) van hátra, vágjunk apró darabokra savanyú uborkát, illetve aprítsunk snidlinget és szórjuk meg a kosárkáink tetejét. Így még finomabb és még dizájnosabb végeredményt kapunk.

Ha szeretnéd valami újjal meglepni a barátaid, családod, vendégeid, akkor ezzel mindenkit le fogsz nyűgözni. Külsőre és belsőre is csodálatos falatokat varázsolhatsz az asztalra ezzel a recepttel, a siker pedig garantált.

Te is rajongsz a sajtokért? Még több fincsi recept vár a következő oldalon!

Fotó: Kitchendivas.com

Oldalak

Recept
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.