A tökéletes sültkrumpli - Recept

A sültkrumplit mindenki szereti, néhány fűszerrel és egy kis trükkel pedig igazán ínycsiklandozó fogást varázsolhatunk ebből az egyszerű, de annál nagyszerűbb kedvencből.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
  • vörösborecet
  • 1 csokor friss rozmaring

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje. Tegyük fel főni és miután a víz felforrt, még főzzük körülbelül 10 percig. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtessük le és hagyjuk száradni pár percig. Ezután egy tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, tegyük bele a burgonyákat, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 30 percre amíg a tetejük aranybarna nem lesz. A már félig elkészült krumplit vegyük ki a sütőből és egy krumplitörő segítségével óvatosan nyomkodjuk le egy picit a tetejét, éppen csak annyira, hogy megrepedjenek picit, de ne törjenek pépesre. Ha ezzel megvagyunk, a rozmaringleveleket szedjük le a szárról egy tálba, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg egy pár csepp olívaolajjal és kenjük meg vele a krumpli tetejét, majd tegyük vissza sülni még körülbelül 40-45 percig és máris kész a kívül ropogós, belül omlós, tökéletes sültburgonya.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

Fotó, leadfotó: bigspud.co.uk

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné mostanában nem szerepel a nyilvánosságban, de - ahogy azt egy testbeszéd-szakértő kifejtette - néhány nappal ezelőtt diszkrét üzenetet intézett a nagyvilághoz.
Egészség
Az utóbbi években megsokszorozódott az ALS-ben szenvedő betegek száma Magyarországon. De vajon a változásért tényleg a koronavírus elleni vakcinák okolhatók?
Home&Design
A sütő alatt megbúvó fiókot szinte mindenki tárolóhelyként hasznosítja, pedig valójában nem ez az eredeti funkciója.