Tepsis kelbimbó mogyoróval - Különleges és laktató fogás

Ha szereted a kelbimbót, de nem tudod, mit készíts belőle, adunk egy ötletet: próbáld ki a mogyorós verziót. Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, az íze pedig nagyon finom.
Egy edénybe töltsünk vizet és 5 perc alatt fűzzük meg benne a félbevágott kelbimbókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is. Ha a szósz összeforrt, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót, valamint a reszelt sajtot, majd zárjuk el alatta a gázt. A kelbimbó felét tegyük bele e
Hozzávalók
- 450 g kelbimbó
- 2 ek vaj
- 1 ek liszt
- 375 ml tej
- só, bors
- csipet őrölt szerecsendió
- ½ csésze reszelt cheddar sajt
- ¼ csésze mogyoró
Elkészítés
Egy edénybe töltsünk vizet és 5 perc alatt fűzzük meg benne a félbevágott kelbimbókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is. Ha a szósz összeforrt, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót, valamint a reszelt sajtot, majd zárjuk el alatta a gázt. A kelbimbó felét tegyük bele egy tepsibe, szórjuk rá a mogyorót és öntsük rá a szószt. Végül a tetejére tegyük a maradék kelbimbót. 200 fokon 20 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!





























