Szőlőlekvár - Recept

Ha nem csupán nyár végén és ősszel szeretnénk szőlőt enni, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy akár a leghidegebb télen is érezhessük eme gyümölcs finom ízét.

Hozzávalók

  • szőlő
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át egy szitán, és minden 1 liter szőlőléhez adjunk hozzá 30 dkg cukrot. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük. Töltsük üvegekbe, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Szívbarát szőlős turmixital - Egészséges finomság

Fotó: sivajiexports.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.