Szilvalekvár - A legegyszerűbb recept

Télen nincs is jobb annál, mint elővenni egy üveg szilvalekvárt! Hogy ez idén is megtörténhessen, ahhoz most kell cselekednünk. Mutatunk egy nagyon egyszerű receptet!
Az érett szilvákat dobjuk bele egy percre forró vízbe, majd szedjük ki, így könnyen le tudjuk róla húzni a héját. Vegyük ketté a szilvákat és szedjük ki a magjukat. Dobjuk bele a gyümölcsöket egy nagy lábosba, erre tegyük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat. Állandó kevergetés mellett fél óráig f
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 30 dkg cukor
- 1 mk fahéj
- 1-2 szem szegfűszeg
- 1 kk reszelt citromhéj
- csipet tartósítószer
Elkészítés
Az érett szilvákat dobjuk bele egy percre forró vízbe, majd szedjük ki, így könnyen le tudjuk róla húzni a héját. Vegyük ketté a szilvákat és szedjük ki a magjukat. Dobjuk bele a gyümölcsöket egy nagy lábosba, erre tegyük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat. Állandó kevergetés mellett fél óráig főzzük. Míg forró, töltsük üvegekbe, tetejükre szórjunk tartósítószert, kössük le és dunsztoljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























