Recept

Mit főzzek holnap? Szezámmagos bundában sült halfilé tartármártással

Azért imádjuk a halat, mert egészséges, nem telíti el annyira a gyomrot, és egy finom házi tartármártással tökéletes választás ebédre, de akár vacsora gyanánt is. Most egy szezámos bundába bújtatott verziót hoztunk, ha kipróbálod, Te sem fogsz csalódni.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g tőkehalfilé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag
  • 75 g finomliszt
  • 4 ek olaj

Tartármártás

  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 dkg cukor
  • 1 kk citromlé
  • fél kk só

Elkészítés

A halat fűszerezzük sóval, borssal. Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd a zsemlemorzsás-szezámmagos keverékben is megforgatjuk. Barnára sütjük.

Tartármártás

A mártás hozzávalóit alaposan összekeverjük (ha kóstolás után még kíván esetleg cukrot, sót, akkor utólag adunk hozzá), és tálalható is.

Lapozz, a következő oldalon két szuper köretet ajánlunk a hal mellé!

Leadfotó, fotó: Desiappetite.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...