Recept

Így készül a szerb ajvár - A legegyszerűbb recept

A szerb eredetű ajvár egy isteni mártogatós, amit fogyaszthatunk húsételekhez vagy akár kenyérre kenve is. Máris mutatjuk a receptjét!

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd helyezzük rá a paprikát és a padlizsánt. 180 fokos sütőben süssük meg a zöldségeket, előbbi kevesebb, mint fél óra alatt megsül, utóbbinak nagyjából háromnegyed órára van szüksége. Ha elkészültek, hámozzuk meg őket, csípjük le a szárukat, a paprikát csumázzuk ki. Tegyük bele mindkettőt

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • 40 dkg kápia paprika
  • 40 dkg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet
  • csipet só

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd helyezzük rá a paprikát és a padlizsánt. 180 fokos sütőben süssük meg a zöldségeket, előbbi kevesebb, mint fél óra alatt megsül, utóbbinak nagyjából háromnegyed órára van szüksége. Ha elkészültek, hámozzuk meg őket, csípjük le a szárukat, a paprikát csumázzuk ki. Tegyük bele mindkettőt egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet és a csipet sót, majd pépesítsük össze.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: heneedsfood.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Váratlan szituációban találja magát a Rák számára. Napi horoszkóp.
Sztárok
A királyi hölgyek minden megjelenése, valamint színválasztása egy-egy üzenet hordoz, ráadásul nemcsak stílust, hanem személyiséget, magabiztosságot és diplomáciai érzékenységet is közvetítenek.
Lifestyle
A vőlegény teljesen ledöbbent, amikor a menyasszonya elárulta, milyen furcsa családi hagyományt várnak el tőlük a nászéjszakán.
Lifestyle
Tudtad, hogy a háziállatok nemcsak aktívabbá és színesebbé teszik a mindennapjaidat a sétákkal és a játékidővel, hanem időskorban az agyműködésedet is támogatják? Erre világított rá egy új kutatás.
Lifestyle
Nem csak a karrier, a magánéletük szempontjából is katasztrofális hónap vár rájuk.
Home&Design
Egy otthon lehet elegáns és időtálló, mégis friss és izgalmas – a profik megmutatják, milyen elemekkel tudod kiemelni, hogy ne olvadjon bele a megszokottba.