Recept

Svéd húsgolyó - Az örök kedvenc

Aki egyszer megkóstolja a svéd húsgolyókat barnamártással és áfonyalekvárral, valószínűleg soha többé nem felejti el az ízét. Megmutatjuk, hogyan készíthető el otthon is!

Hozzávalók

Húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 db közepes főtt krumpli
  • petrezselyem
  • bors
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. vaj

Barnamártáshoz:

  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

Elkészítés
Az apróra vágott, üvegesre párolt hagymát összekeverjük a finomra darált húsokkal. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat, a főtt és összetört krumplit, a tejszínt, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Miután jól összedolgoztuk a hozzávalókat, nedves kézzel apró golyókat formázunk, majd 1 órára hideg helyen pihentetjük őket. Ezután egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, és nagyjából 10 perc alatt ropogósra sütjük a húsgolyókat. Amikor kész vannak, a megmaradt zsiradékban a lisztet megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, tejszínnel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy darabig forraljuk. Ízlés szerint egy kevés Worchester-szószt is adhatunk hozzá.

Sült krumplival és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók

Húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 db közepes főtt krumpli
  • petrezselyem
  • bors
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. vaj

Barnamártáshoz:

  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

Elkészítés
Az apróra vágott, üvegesre párolt hagymát összekeverjük a finomra darált húsokkal. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat, a főtt és összetört krumplit, a tejszínt, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Miután jól összedolgoztuk a hozzávalókat, nedves kézzel apró golyókat formázunk, majd 1 órára hideg helyen pihentetjük őket. Ezután egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, és nagyjából 10 perc alatt ropogósra sütjük a húsgolyókat. Amikor kész vannak, a megmaradt zsiradékban a lisztet megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, tejszínnel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy darabig forraljuk. Ízlés szerint egy kevés Worchester-szószt is adhatunk hozzá.

Sült krumplival és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Váratlan szituációban találja magát a Rák számára. Napi horoszkóp.
Sztárok
A királyi hölgyek minden megjelenése, valamint színválasztása egy-egy üzenet hordoz, ráadásul nemcsak stílust, hanem személyiséget, magabiztosságot és diplomáciai érzékenységet is közvetítenek.
Lifestyle
A vőlegény teljesen ledöbbent, amikor a menyasszonya elárulta, milyen furcsa családi hagyományt várnak el tőlük a nászéjszakán.
Lifestyle
Tudtad, hogy a háziállatok nemcsak aktívabbá és színesebbé teszik a mindennapjaidat a sétákkal és a játékidővel, hanem időskorban az agyműködésedet is támogatják? Erre világított rá egy új kutatás.
Lifestyle
Nem csak a karrier, a magánéletük szempontjából is katasztrofális hónap vár rájuk.
Home&Design
Egy otthon lehet elegáns és időtálló, mégis friss és izgalmas – a profik megmutatják, milyen elemekkel tudod kiemelni, hogy ne olvadjon bele a megszokottba.