Sütőtökös nokedli - Könnyed kényeztetés

Az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható, és legfinomabb zöldsége a sütőtök. Az unalmas sütőben megsütött tök alternatívájaként kínálunk most néhány finomságot!

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • ½ kg liszt
  • 2 tojás
  • Olaj

Elkészítés:
A sütőtök megpucolása, kimagozása, felkockázása a legidőigényesebb rész, de megéri a fáradozást. A felkockázott sütőtököt puhára főzzük, kicsit hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, turmix vagy krumplinyomó segítségével pépet készítünk a zöldségből. A püréhez hozzákeverjük a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót. Körülbelül nokedli állagú tésztát kell kapnunk, nem túl keményet, de nem is túl puhát. Ha elkészült a tészta, a nokedli szaggató segítségével forró vízbe szaggatjuk. A kész nokedlit apró kockákra vágott szalonnán is átfuttathatjuk, hogy egy kis füstös ízt kapjon. A sütőtök édeskés és a szalonna sós íze tökéletes kombinációt alkot. A nokedlit tejföllel, füstölt sajttal is tálalhatjuk.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.