Sült libacomb párolt lilakáposztával - Isteni!

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a sült libacombot, párolt lilakáposztával kiegészítve pedig egy fenséges ebédet varázsolhatunk az asztalra. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 4 libacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek só

A körethez

  • 1 db lilakáposzta
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet
  • 1 dl vörösbor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk só

Elkészítés

Tisztítsuk meg, majd kissé vagdaljuk be és kissé sózzuk meg a libacombokat. Tegyük bele a serpenyőbe és bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Ha megpirult, fordítsuk meg, hogy a másik oldala is szép barna legyen. Ekkor vegyük ki a combokat, tegyük bele egy sütőzacskóba a felaprított fokhagymával és hagymával együtt. 200 fokon fél óráig süssük, majd öntsük ki a tasak tartalmát a tepsibe és addig süssük, amíg szép piros nem lesz. Közben készítsük el a párolt lilakáposztát: a cukrot karamellizáljuk a libából kisült zsíron, ehhez adjuk hozzá a legyalult káposztát, végül sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, öntsük rá a bort és az ecetet, majd pároljuk puhára. A libacombot a párolt lilakáposztával tálaljuk, ha pedig nem lenne elég a köret, krumplipürét is készíthetünk hozzá.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: realfood.tesco.com

Oldalak

Sztárok
Szinte kötelező program volt a magyarok életében hétvégente a tévé elé ülni és Már megint Malcolmot nézni. Az egykor cuki kisfiú szívdöglesztő pasivá érett Frankie Muniz, aki meglepő karriert...
Sztárok
A műsorvezető jövőre ünnepli majd 70. születésnapját, és bár jelenleg egyedülálló, örülne, ha ismét betoppanna életébe a szerelem.
Sztárok
A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.