Sertéskaraj gombás mártással - Mind a 10 ujjad megnyalod utána

Ez az isteni gombás mártásos sertéskaraj remek választás lehet hétvégére vagy akár már ma ebédre. Máris mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

Hozzávalók

  • 6 szelet kicsontozott karaj
  • 1 csésze liszt
  • 1 tk hagymapor
  • 1 tk pirospaprika
  • ½ tk só
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek vaj
  • 3 csésze szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ csésze alaplé
  • ¼ csésze tejszín

Elkészítés

Egy edényben keverjünk össze ¾ csésze lisztet a hagymaporral, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Forgassuk meg ebben a karajszeleteket, majd 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. Ha mindkét oldala jól megsült, vegyük ki a serpenyőből a húsokat. A serpenyőben olvasszunk fel vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a felaprított hagymát. Pároljuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ekkor szórjuk meg negyed csésze liszttel és keverjük össze. Adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Kevergetve főzzük tovább, majd tegyük bele vissza a karajszeleteket. 3-5 perc alatt főzzük össze, majd krumplipürével tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: recipegreat.com

Oldalak

Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...
Fashion&Beauty
A rövidebb fazonú frizurák már egészen hosszú ideje töretlenül népszerű trendet képviselnek, ezúttal egy különös nevű bob vált a hölgyek kedvencévé.