Serpenyős görög csirkecomb citromos rizzsel - Imádni fogod

Egy falatnyi Görögország! Ez jut eszünkbe a következő csirkecombokról. Készítsük el és máris Dél-Európában érezhetjük magunkat!

Hozzávalók

A csirkéhez

  • 5 csirkecomb
  • 1-2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek szárított oregánó
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ½ tk só

A rizshez

  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1,5 csésze alaplé
  • ¾ csésze víz
  • 1 ek szárított oregánó
  • ¾ tk só
  • bors

Elkészítés

A csirkecombokat pácoljuk be a sóval, a citrom héjával és levével, a fokhagymával, valamint az oregánóval. Pihentessük egy éjszakára. (A páclét majd ne öntsük ki, később szükség lesz rá.) Az olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a csirkecombokat és mindkét oldalát pirítsuk át, míg aranybarna nem lesz. Ekkor tegyük félre a húst. A serpenyőből öntsük ki a zsiradékot, helyére öntsünk még olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá az alaplevet, a rizst, a vizet, az oregánót, a sót és a borsot, illetve a félretett páclét. Ha elfőtt valamennyi a léből, tegyük bele vissza a húst és fedővel tegyük be az egészet a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35 perc után vegyük le a tetőt róla és így süssük még 10 percig. Tálalás előtt még pihentessük 10 percig.

Fotó: girlandthekitchen.com

Oldalak

Lifestyle
A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű...
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Fashion&Beauty
Április 25-től látható a mozikban Zendaya új romantikus filmje, a Challengers, ami a teniszezők világába repíti a nézőket.