Serpenyős burgonya darált hússal és kecskesajttal - Sütő sem kell hozzá

A következő fogás nagyon hasonlít a rakott burgonyához, annyi különbséggel, hogy ehhez nem kell a sütőt bekapcsolnunk, ugyanis serpenyőben készül! Próbáld ki, igazán kiadós ebéd lesz belőle!

Hozzávalók

  • 600 g burgonya
  • 350 g darált hús
  • 350 g spenót
  • 200 g kecskesajt
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk sűrített paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk liszt
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk apróra vágott menta
  • fél tk őrölt köménymag
  • só, bors

Elkészítés

Vizet tegyünk fel forrni egy kis sóval, majd tegyük bele a megmosott spenótot. Ha kissé összeesett a spenót, vegyük ki, csepegtessük le és csíkozzuk fel. A hagymát olajon pirítsuk meg, erre tegyük a darált húst és süssük át. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot és az őrölt köménymagot. Közben a burgonyát hámozzuk meg, szeleteljük fel és vajban pirítsuk meg. Adjuk hozzá a spenótot, a darált húst, végül pedig a szétmorzsolt kecskesajtot. A tejföllel keverjük simára a lisztet és forgassuk bele az előzőekhez. Kevergetve főzzük össze. Ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítsük, tálalás előtt pedig szórjuk rá a mentát.

Fotó: bloomandnourish.wordpress.com

Oldalak

Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.
Lifestyle
Gyakorlatilag a Microsoft adta ki a listát, hogy mely programok gátolják meg a Windows frissítését. Persze pánikba esni nem kell, mivel van megoldás.