Serpenyős almás karaj - Ellenállhatatlan ízvilág

Ha szereted az édeskés ízvilágot, ezt az almás karajt feltétlenül ki kell próbálnod! Nagyon finom, alig kell hozzá néhány összetevő, ráadásul viszonylag hamar elkészül.

Hozzávalók

  • 2 szelet karaj
  • só, bors
  • 3 ek vaj
  • 1 üveg almavaj/almadzsem
  • 2 alma felszeletelve
  • 2 ek barnacukor
  • 1 tk chilipor
  • 1/3 csésze tejszín

Elkészítés

A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a húst és 3-3 percig süssük mindkét oldalukat. Ezután vegyük ki a szeleteket egy tányérra. A serpenyőbe tegyük a maradék 1 evőkanál vajat, ezen pároljuk meg az almaszeleteket nagyjából 5 perc alatt. Ekkor jöhet hozzá az almavaj/almadzsem, a barnacukor és a chilipor. Keverjük el, majd öntsük hozzá a tejszínt. Végül tegyük bele vissza a húst és pár perc alatt főzzük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: callmefudge.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!